אשמח להבין טוב יותר מה ההבדל בין עלויות התחזוקה של מכונת קפה בתפזורת לבין מבוססות קפסולה למיניהן. תודה, תומר.
שלום תומר. ההבדל המשמעותי ביותר, שמרבים לדון בו, הוא עלות הקפה (הפולים הטחונים) עצמם. פולים ירוקים או קלויים יעלו בין 10-60 ₪ לקילו. פולים טחונים יעלו בין 30-150 ₪ לקילו. קילו של קפה טחון ארוז בקפסולות יעלה לפחות כ-350 ₪. ההבדל הזה, של פי 7-20 במחיר הקפה, אחראי למרבית ההבדל בעלויות התחזוקה השותפת, בעיקר בגלל שמבנה המכונות די דומה ועצם השימוש בקפסולות לא מגביר או מקטין בלאי של צנרת, שסתומים, גופי חימום וכו'.
המחירים עלולים לעלות עוד יותר עם הנטיה החדשה יחסית של יצרנות מובילות להגן על מבנה הקפסולה בפטנט. בחמשת השנים האחרונות כמות הפטנטים על אריזת קפה הכפילה עצמה, ומעל ל-80% מן הפטנטים הללו מתייחסים לקפסולות לשימוש אישי. כיוון שכך, ההיצע של יצרני קפסולות יורד, וכמובן שהמחיר פר קפסולה עולה.