מה ההבדל בין מכונות קפה מקצועיות למכונות ביתיות מבחינת אופן הפעולה ואיכות התוצר הסופית?
ההבדל המשמעותי ביותר הוא היקף, ובמיוחד זמן היצור. בדרך כלל מכונות קפה ביתיות עובדות בשיטה של מיכל אחד, ולכן מעבר בין טמפרטורות שונות (לדוגמא בין הכנת קפה להקצפת חלב, הנעשית בטמפרטורת קיטור הרבה יותר גבוהה) דורשת זמן והמתנה (לא ניתן לבצע כמה פעולות במקביל).
כמו כן בדרך כלל גוף החימום של מכונות ביתיות פועל בהספקים קטנים פי 2-5, ולכן זמן ההמתנה לתחילת פעולת המכונה עולה גם הוא. לבסוף, מלבד כמות העמדות כמובן, בדרך כלל מכונות קפה מקצועיות מכילות גם מתקן טחינה במקום, ולעיתים אפילו ממלאות ושותפות את הפילטר לבד. עם זאת, ולמרות כל הנ"ל, ניתן בהחלט להגיע לתוצאות מצויינות מבחינת איכות וטעם (אם כי בהשקעת זמן גבוהה מעט יותר) במכונות קפה ביתיות.