שלום. יש לנו מכונת קפה חדשה (קפסולות) אלא שהטעם של הקפוצ'ינו יוצא טיפה שרוף (באספרסו אין כל כך את הבעיה הזו בינתיים). איך אפשר לתקן את הפגם?
בשאלה לא צויין היצרן או סוג המכונה (מלבד היותה מופעלת קפסולות) ולכן קשה לתת מענה מדוייק לבעיה. ברוב המקרים טעם לוואי "שרוף", וכן מגוון טעמים לא רצויים (כמו טעם אגוזי חזק מידי, טעם "שקדים" ועוד) הוא תוצאה של פעולה לא מאוזנת של המכונה, ובעיקר חשיפת הפולים (כולם או חלקם) לטמפרטורות גבוהות מידי.
בניגוד למה שחלק מן המשתמשים חושבים (ולמה שסוכני מחירות מסויימים מנסים לדחוף...) טמפרטורה גבוהה אינה ערובה לקפה טוב, אלא להיפך. חשיפה של הפולים הטחונים לטמפרטורה גבוהה מ90 מעלות מתחילה לשרוף אותם.
הבעיה יכולה להתעורר אפילו במכונות קטנות עם הספקים קטנים לכאורה, כיוון ששם המשחק הוא איזון: אם סילון הקיטור העובר דרך קפסולת הקפה לא מאוזן לגמרי, יכול בקלות להווצר מצב בו חלקים מן הפולים נחשפים לטמפרטורה גבוהה מידי (וחלקים לא נחשפים בכלל...).
התוצאה של הבעיה הזו היא בדיוק הטעם השרוף שתואר, אם כי הגורמים יכולים להיות שונים: בעיה בטרמוסטט (הבעיה הכי חמורה, כיוון שתגרום להתחממות יתר של גוף החימום ואפילו יכולה לגרום לשריפה), בעיה בצינור ההובלה, בעיה בהברגת הקפסולה... הפתרון הכי טוב הוא לגשת למרכז השירות של היצרנית המדוברת.